Activiteiten

Besloten tuin waarmee we de buitenbeleving creëren

Ons mooie kinderdagverblijf zit midden in stad. Onze locatie heeft een fijne besloten tuin waarmee we de buitenbeleving creëren in de stad! Wij gaan zoveel mogelijk naar buiten, want wat is er nou lekkerder dan heerlijk ravotten in de zandbak, een moddersoepje maken, en zorgen voor ons lieve konijn. En we gaan regelmatig op stap met de bolderkar. Naar de kinderboerderij, speeltuin of lekker naar het park.

Meerdere keren per week staat yoga op de agenda. Door kinderyoga komen kinderen weer in balans en zitten ze beter ‘in hun vel’. Kinderen leren tijdens de yogales (met beide benen op de grond), op een ontspannen en leuke manier bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, hun emoties en hun omgeving. Het geeft ze de gelegenheid om de dagelijkse drukte even los te laten en weer beter in contact te komen met hun lichaam en met zichzelf. Kinderyoga is nadrukkelijk niet competitief. Ieder kind kan en mag gewoon zichzelf zijn en naar eigen vermogen meedoen, plezier in de les is het allerbelangrijkste!

In elke yogales staat een thema centraal, welke aansluit bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. Dit kan zijn: een seizoen, een land, strand, boerderij, jungle etc. Onderdelen die aan bod komen in de lessen zijn: yogahoudingen (dieren na doen), zintuigoefeningen (mindfulness), muziek en dans, spel, verhalen, massage, grondings- en ademhalingsoefeningen, visualisatie/meditatie, ontspanningsoefeningen, tekenen, schilderen en knutselen.

Inschrijven

Wil jij je kindje bij ons laten spelen?

Contact

Kinderdagverblijf De ‘B’engeltjes
Wittevrouwensingel 41
3581 GD Utrecht
06 -55806865
info@kdv-debengeltjes.nl

Route